Культура, отдых

Больш спектакляў па матывах твораў беларускіх аўтараў

• 03 января 2023

• Учреждение, в которое направлено обращение: ГУ "Заслуженный коллектив Республики Беларусь "Республиканский театр белорусской драматургии"
  • Дата и время отправки: 10 января 2023 , 07:00

1. Звяртаем вашу увагу на тое, што большасць спектакляу рэпертуару заснавана менавiта на творах беларускiх, а не замежных аутарау:
- Драматург Андрэй Iваноу, якога вы аднеслi да расiскix аутарау, з’яуляецца беларускiм драматургам. Рэспублiканскi тэатр беларускай драматурги i Цэнтр беларускай драматургii, якi дзейiчае пры тэатры, робядь шмат дадатковых праекау, накiраваных на падтрымку i развiцце сучаснай беларускай драматургii. На
сцэне тэатра праводзяцца сцэiчныя чытаннi п’ес беларускiх аутарау, а таксама праект “Тыдзень сучаснай беларускай драматурги” . Штогод арганiзоуваецца Мiжнародная драматурiчная лабараторыя, на якой ствараюцца новыя п’есы. Ладзяцца семiнары i прафесiйныя майстар-класы, лекцыi i драматургiчыя конкурсы.

• дата получения: 17 января 2023
  • подписал: директор Карукіна Святлана Валянцінаўна
ответ драм театра

129.7кБ, добавлено User_4DxMqUpe, 2023-01-19 11:03:34

В репертуаре театра большая часть спектаклей по произведениям беларуских авторов. Труппа театра благодарит за внимание к репертуару и приглашает посетить спектакли.